S-a aprobat finanțarea pentru o nouă investiție din portul Constanța

de Ion TIȚA-CĂLIN Duminică, 11 Aprilie 2021 1223
Iată o veste bună pentru portuari, drumari și producătorii de materiale de construcții: a fost aprobată cererea de finanțare pentru extinderea la patru benzi a drumului de circulație existent între poarta 10 bis și poarta 10 a portului Constanța!
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a avizat cererea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța de finanțare a acestei investiții, ce va fi finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare.
Valoarea totală a proiectului este de 50.528.000 lei (fără TVA), contibuția Uniunii Europene fiind de 42.948.800 lei.
În cadrul proiectului vor fi construite: un drum cu patru benzi de circulație, cu lungimea de 982 metri, în incinta portului; un sens giratoriu care să satisfacă un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci; două bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulație, pentru intrarea sau ieșirea pe la poarta 10 bis.
Investiția va stimula operațiunile de încărcare – descărcare a mărfurilor ce sosesc sau părăsesc portul Constanța pe cale rutieră, reducând timpul de tranzitare a autovehiculelor către porțile de acces ale portului Constanța, în condiții de siguranță.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei