Se înființează Observatorul laptelui și al produselor lactate

de Ion TIȚA-CĂLIN Duminică, 08 Ianuarie 2023 190
Ministerul Agriculturii a elaborat proiectul de hotărâre pentru înființarea Observatorului laptelui și al produselor lactate. Această structură va colecta, prelucra și centraliza datele și informațiile referitoare la piața laptelui și a produselor lactate, respectiv cele cu privire la exploatațiile de vaci de lapte, bivolițe, oi și capre, efectivele de animale, cantitățile de lapte, prețul laptelui crud materie primă, al laptelui comercializat și al produselor lactate, precum și al costurilor de producție.
Observatorul laptelui și al produselor lactate din România este organismul de legătură cu Observatorul pieței laptelui din Uniunea Europeană.
Furnizorii de date pentru această structură sunt: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională Pentru Zootehnie, Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură, Autoritatea Vamală Română, direcțiile pentru agricultură județene și operatorii economici din sectorul laptelui și a produselor lactate. De asemenea, prin acest proiect de hotărâre se aprobă Ghidul de definiții și termeni folosiți în industria laptelui și constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor, care se aplica de către reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei