Sprijin financiar pentru investițiile agro-alimentare din zona montană

de Ion TIȚA-CĂLIN Luni, 05 Septembrie 2022 76
A fost modificată legislația privind Programul de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare a laptelui în zona montană, Programul de investiții pentru înființarea stânelor montane și Programul de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare primară a fructelor de pădure, a ciupercilor și a plantelor medicinale și aromatice din flora spontană și de cultură în zona montană.

Potrivit noilor reglementări, programele se vor derula până la finele anului 2022, iar plățile aferente se pot realiza până la data de 29 decembrie 2023. Ajutoarele se acordă de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar autoritatea responsabilă cu gestionarea schemelor este Agenția Națională a Zonei Montane.
Finanțările acordate pentru un proiect de investiție sunt următoarele:
- pentru realizarea centrelor de colectare a laptelui, maxim 500.000 de lei;
- pentru realizarea centrelor de prelucrare a laptelui, maxim 1.700.000 de lei;
- pentru realizarea centrelor de colectare și prelucrare a laptelui, maxim 1.900.000 de lei.
- pentru realizarea stânelor montane, maxim 300.000 de lei;
- pentru realizarea centrelor de colectare a fructelor de pădure, a ciupercilor și plantelor medicinale și aromatice de cultură în zona montană, maxim 600.000 lei;
- pentru realizarea centrelor de colectare și prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor și a plantelor medicinale și aromatice din flora spontană, maxim 800.000 de lei.
Beneficiari ai programelor de investiții pot fi: persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, grupuri de producători, cooperative agricole, persoane juridice, persoanele juridice care desfășoară activități în agricultură sau în industria alimentară.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei