Sprijinul financiar acordat în zootehnie se prelungește cu șase luni

de Ion TIȚA-CĂLIN Duminică, 27 Noiembrie 2022 80
Conform unui proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii, schema de ajutor de stat pentru creșterea animalelor se poate prelungi cu încă șase luni, respectiv până la data de 30 iunie 2023. Astfel, se oferă posibilitatea completării cererii inițiale pentru încă o jumătate de an, în vederea continuării activității de ameliorare până la adoptarea noii legislații a UE.
HG nr. 1179/2014 reglementează schema de ajutor de stat, având ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii registrului genealogic, precum și costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului. Cererile inițiale de solicitare a ajutoarelor de stat se depun în perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicită ajutorul de stat.

Ministerul Agriculturii precizează că legislația Uniunii Europene în acest domeniu, pentru perioada 2023 – 2027, este în curs de elaborare, iar după adoptarea acesteia se va iniția legislația națională și se va notifica la Comisia Europeană noua schemă de ajutor de stat.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei