SRCF Regionala Constanța a reciclat, anul acesta, peste şase tone de deşeuri

de Sorin MIHALACHE Marţi, 01 August 2023 364
Gestionarea eficientă a deşeurilor reprezintă o prioritate pentru SNCF Regionala Constanţa. Astfel, pentru a putea fi realizată colectarea selectivă, au fost achiziţionate din anul 2021, pubele speciale pentru deşeurile de sticlă, metal, plastic şi hârtie, iar angajaţii au fost instruiţi şi informaţi cu privire la beneficiile reciclării.
„Obligativitatea selectării deşeurilor se aplică pentru toate subunităţile sucursalei. În cazul staţiilor CF cu trafic mare de călători, respectiv Constanţa Oraş, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Ciulniţa, Lehliu, Călăraşi Sud, Slobozia Veche, Tulcea Oraş, pentru cele trei categorii de deşeuri, respectiv plastic şi metal (PET, ambalaje material plastic, doze etc), hârtie şi carton (tip maculatură, uzată, reviste, cataloage, dosare etc) şi sticlă (deşeuri de ambalaje pentru băuturi răcoritoare şi produse alimentare), există recipiente de colectare, inscripţionate pentru fiecare tip de deşeu. Acestea sunt amplasate astfel încât să fie accesibile publicului călător”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul Mass Media din cadrul CFR Infrastructură Constanţa.
De la începutul anului 2023 şi până la această dată, la Regionala CF Constanţa au fost reciclate 6.125 de kg de deşeuri constând în hârtie, carton şi pet-uri, iar acţiunea de colectare selectivă continuă.
În paralel cu programul care vizează reciclarea, în luna mai, a fost organizată o amplă acţiune de ecologizare a reţelei feroviare, în cadrul căreia au fost colectate deşeuri în peste 100 de saci menajeri. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei