Tranzacţii, turism, energie. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Joi, 04 Mai 2023 113
l Alum Tulcea a primit o ofertă nesolicitată pentru vânzarea Sierra Mineral Holdings 1 Ltd (SMHL), o societate înregistrată în Insulele Virgine Britanice, pe care o deţine, şi va analiza potenţiala tranzacţie, potrivit unui raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Alum Tulcea este singura rafinărie de alumină din România, cu o capacitate de producţie de 600.000 tpa. Cea mai mare parte a aluminei fabricate la Tulcea este utilizată de Alro, pentru producerea aluminiului.
l Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023, au însumat 2,412 milioane persoane, în creştere cu 24,3% faţă de perioada corespunzătoare din 2022, informează Institutul Naţional de Statistică. Din numărul total de sosiri, în perioada menţionată, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,2%, în timp ce sosirile turiştilor străini au înregistrat un procent de 15,8%.
l Consumatorii români de energie sunt invitaţi să participe, începând de joi, 4 mai, la o campanie europeană ce îşi propune să determine cele mai bune moduri de eficientizare a consumului de electricitate în locuinţe, prin măsuri care nu presupun costuri. Conform unui comunicat al Observatorului Român al Sărăciei Energetice, campania se derulează prin proiectul de cercetare european ENCHANT şi se desfăşoară în şase state: Norvegia, Germania, Austria, Italia, Turcia şi România. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei