UE va avea o întreprindere feroviară comună

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 14 Martie 2014 87
Ministrul transporturilor, Dan Șova, participa astăzi, la Bruxelles, la prima reuniune a Consiliului TTE (transporturi) din acest an. Adunarea este prezidată de Michalis Chrisochoidis, ministrul elen al Infrastructurii, Transporturilor și Rețelelor. 

Pe ordinea de zi se regăsesc două propuneri legislative, ambele în domeniul transportului feroviar: proiectul de regulament privind Agenția pentru Căi Ferate a Uniunii Europene și proiectul referitor la constituirea Întreprinderii Comune Shift2Rail. 

Dan Șova va avea o intervenție în cea de-a doua partea a reuniunii, în cadrul dezbaterii privind mobilitatea urbană. În cadrul ei va susține ideea gestionării eficiente a mecanismelor de finanțare, cum ar fi fondurile structurale și de investiții europene, fondurile de cercetare la nivel european și național, precum și finanțarea din sectorul privat. 

De asemenea, va sublinia importanța promovării transportului în comun, asigurarea unor mijloace de transport în comun moderne și economice, dar și infrastructura necesară. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei