Un maestru cofetar din Constanța a inventat o băutură miraculoasă

de Ion TIȚA-CĂLIN Sâmbătă, 04 August 2018 17731
Despre vinul roșu se știe încă de pe timpul Imperiului Roman că are efecte benefice asupra corpului uman. Astăzi, este recomandat de medici într-o serie de afecțiuni. Ceaiurile din plante medicinale sunt utilizate în tratamentul unui număr mare de boli. Hidromedul (miedul sau vinul de miere), o băutură alcoolică mai veche decât vinul din struguri, era cunoscut pentru efectele sale terapeutice.
Numele celor ce le-au produs pentru prima dată, care le-au descoperit sau inventat nu este consemnat de istorie, dar cu siguranță că numele maestrului cofetar constănțean Silvian Miron, inventatorul băuturii din mei și secară, va fi reținut în paginile sale.
v v v
"În anul 2006, m-am apucat să produc bragă și cremă de bragă. Aveam instalațiile pregătite. Dar, spre surprinderea mea, rezultatele analizelor de laborator s-au dovedit proaste. Am repetat analizele, luând probe din toate fazele de producție. În cele din urmă am descoperit cauza. Cerealele, materia primă din care se face braga, erau încărcate cu pesticide de cinci ori peste limita admisă. În acel moment, m-am oprit", povestește cunoscutul cofetar.
În momentul în care a aflat că România este exportator de cereale bio, a început să se documenteze în privința acestora. Pe de altă parte, și-a extins studiul, informându-se asupra efectelor pe care alimentele și diverse stiluri de alimentație le au asupra evoluției și sănătății organismelor umane. În urmă cu trei ani, cercetând o serie de lucrări de specialitate și informațiile de pe internet, a descoperit că meiul este considerat "regele cerealelor", având numeroase proprietăți benefice pentru sănătatea omului, cea mai de seamă fiind contribuția la regenerarea celulelor. Așa s-a decis să-l așeze "pe tronul" viitoarei băuturi pe care urma să o producă.
Despre secară a citit că are un conținut de gluten mai mare decât grâul, dar că acesta este mai sănătos pentru organismul uman decât cel din grâu. Aprofundând documentarea, a aflat că secara are o proprietate rară: este "medicul" celulelor bolnave din organismul uman.
În urma documentării, Silvian Miron a ajuns la ideea de a asocia meiul cu secara în același produs, pe care să îl prepare utilizând tehnologia pentru bragă. Dar pentru a avea convingerea că se află pe drumul bun avea nevoie de confirmarea unei autorități științifice.
Printr-un concurs fericit de împrejurări a reușit să se întâlnească cu academicianul Ovidiu Bojor, fondator al fitoterapiei moderne în România, care tocmai susținuse o conferință în fața medicilor din Constanța.
"Pentru că vrei să faci o băutură din mei, te voi ajuta. Dar mai întâi trebuie să-mi răspunzi la o întrebare: vrei să faci doar o afacere sau o băutură pentru sănătatea oamenilor?", l-a întrebat academicianul.
Silvian Miron i-a relatat povestea cu braga și despre faptul că a renunțat la acel proiect tocmai pentru că s-a gândit la sănătatea oamenilor. Apoi, i-a descris căutările sale pentru realizarea unei băuturi noi, sănătoase, din vânzarea căreia să câștige ceva bani.
După ce l-a ascultat, academicianul i-a spus: "Te voi susține pentru că vrei să lucrezi cu mei. Ai dreptate, nimeni nu muncește degeaba. Dar vreau ca în tot ce vei face să îmi asculți sfaturile". Din acel moment a început colaborarea.
În februarie 2016, în cadrul unei conferințe de presă, referindu-se la produsul la care lucra Silvian Miron, conferențiarul univ. dr. Floarea Damaschin (Universitatea "Ovidius") a spus: "Dacă acest produs nu conține siliciu, n-am să-l susțin".
După conferință, maestrul cofetar a rugat-o: "Doamnă doctor, spuneți-mi și mie, ce e cu siliciul acesta?" Astfel a aflat că siliciul joacă un rol foarte important: este magnet și fixator în celulele umane. Atrage mineralele și vitaminele din alimente și le fixează în organism. Dar de la o anumită vârstă, cantitatea de siliciu începe să se reducă și de aici încep problemele. Din cauza deficitului de siliciu, spre exemplu, unele persoane ajung să nu fixeze calciul în organism, în ciuda tratamentului pe care îl fac.
v v v
Ascultându-l pe Silvian Miron, mi s-a părut că asist la o prelegere de medicină. Îmi era limpede că maestrul cofetar s-a documentat serios.
Din materialele consultate, el a aflat că siliciul contribuie la eliminarea aluminiului din creier, care se face vinovat de apariția demenței și pentru declanșarea bolii Alzheimer. Mai aflase că cercetările în privința siliciului, din motive necunoscute, au fost neglijate.
"La un moment dat, în timpul colaborării noastre, domnul academician Bojor mi-a spus: Să ții minte, odată ce meiul a ajuns în organism, biomagneziul din el dă naștere la trei sute de reacții pozitive. Acum, înțeleg de ce o clientă care consuma 500 de mililitri pe zi din această băutură, timp de trei luni, a constatat că i s-au întărit unghiile și poate merge, în sfârșit la manichiură, că nu îi mai cade părul, nu o mai doare stomacul și a reușit să dea jos șase kilograme. Băutura i-a reglat greutatea corporală, după care n-a mai slăbit, chiar dacă a continuat să o consume și după perioada de trei luni".
Poate că bărbații la care apar primele semne ale calviției ar trebui să încerce acest remediu natural. Cine știe, poate dă rezultate.
"Dacă oamenii vor bea un pahar de 250 de mililitri pe zi, nu vor mai avea probleme în privința tranzitului intestinal, nu vor mai suferi de constipație", afirmă Silvian Miron
v v v
Producția experimentală a băuturii a început în 2016, realizându-se numeroase îmbunătățiri pe fluxul tehnologic. După un an de încercări, a fost realizat produsul final. Rețeta băuturii cuprinde în cea mai mare proporție mei, restul fiind secară și o cantitate foarte mică de zahăr din trestie de zahăr. A fost realizată și o variantă pentru diabetici, fără zahăr.
"Unui bărbat de 72 de ani, după ce a consumat un litru pe zi, timp de trei luni, i s-a stabilizat glicemia la valoarea 94 și din hipertensiv i s-a stabilizat tensiunea la 11 cu 6. Dilema medicilor a fost ce medicament să-i scoată din tratament", povestește maestrul cofetar.
De când a introdus pe piață produsul numit provizoriu "Băutură din mei și secară", Silvian Miron a început să discute cu consumatorii despre bolile lor. Și până în prezent are destule mărturii privind efectul miraculos al acestui produs.
Fiind însetat și curios, am băut două pahare din această băutură. Trebuie să știți că este asemănătoare cu crema de bragă. Are un gust foarte plăcut și este foarte consistentă. După ce o bei, nu îți mai este foame mult timp. De asemenea, am constatat că mi-a ajutat digestia.
Băutura este protejată și, în curând, va fi brevetată ca invenție. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei