Veste bună pentru județul Constanța! S-a lansat Programul Regional Sud-Est 2021-2027

de Ion TIȚA-CĂLIN Marţi, 22 Noiembrie 2022 250
Pe data de 22 noiembrie 2022, începând cu ora 10, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, în sala „Oglinzilor”, a avut loc lansarea Programului Regional Sud-Est 2021-2027.
Regiunea de dezvoltare Sud-Est, din care fac parte județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, este a doua ca mărime din țară, având o suprafață de 35.762 de kilometri pătrați, ce reprezintă 15% din suprafața totală a României. Din păcate, este o regiune mai puțin dezvoltată, având un produs intern brut reprezentând doar 39,5% din media Uniunii Europene și mai mic cu 18% față de media națională.
Programul beneficiază de un buget de 1,48 miliarde de euro, din care 83,20% reprezintă contribuția Uniunii Europene. În cadrul lui vor fi finanțate investițiile care sprijină specializarea inteligentă și inovarea, IMM-urile, digitalizarea, eficiența energetică, dezvoltarea urbană, infrastructura verde, mobilitatea și conectivitatea, infrastructura educațională, turismul și punerea în valoare a patrimoniului natural și cultural. La eveniment au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ai altor autorități de management, autorități publice locale, universități, parteneri din societatea civilă, precum și potențiali beneficiari cărora li se adresează oportunitățile de investiții din perioada 2021-2027.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei