"VIN la Operă". Savoarea dobrogeană și arta, atributele unui eveniment boem găzduit de Teatrul ”Oleg Danovski”

de Cuget Liber Miercuri, 16 Noiembrie 2022 464
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța aorganizat, recent, în parteneriat cu Primăria Constanța și cu Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, evenimentul “VIN la Operă”, înseria manifestărilor prilejuite de Ziua Dobrogei.Scopul central al celor două seri de eveniment l-a constituit promovarea cramelor locale în mediul de business constănțean, oamenii de afaceri putând ajuta ca vinurile, în care este adunat soarele Dobrogei, să-și desăvârșească rolul de adevărați „ambasadori” ai bogățiilor și binecuvântărilor pământului dobrogean. De asemenea, partener în acest proiect, Clubul LADYPrenor a adus în atenția publicului prezent la manifestare o expoziție de artă fotografică intitulată „Chipul Femeii în Dobrogea Istorică”, găzduită în holul teatrului. 

Au fost expuse 20 de fotografii, însoțite de note informative, care au avut ca temă femeia dobrogeană - la ceas aniversar, colecția ilustrând atât portrete de femei dobrogene care au marcat istoria acestei zone, cât și imagini ale unor femei dobrogene pe al căror chip a fost surprinsă și păstrată frumusețea multietnică din Dobrogea.Fotografiile, însoțite de informații, au fost selecționate din lucrarea ce a dat titlul expoziției „Chipul Femeii în Dobrogea Istorică” realizată de conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan. Seara l-a avut ca prezentator și povestitor pe actorul Dan Cojocaru, care a încântat audiența cu o „Poveste a Vinului”, spusă cu bucurie pentru participanții la eveniment, care au (re)descoperit savoarea relaționării mondene, într-un cadru elegant, boem. Ca punct culminant, întâlnirea a avut un spectacol liric susținut de artiștii Teatrului „Oleg Danovski”, repertoriul fiind compus din fragmente de referință ale unora dintre cele mai cunoscute titluri clasice.LADYPrenor este un Club de bune practici menit să sprijine antreprenoriatul feminin local, lansat în parteneriat între Camera de Comerţ, Industrie, 

Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMMuri (PNFAIMM) și Asociația Oportunități de Afaceri pentru Femei (ASOAF). LADYPrenor dorește să ofere mediului de afaceri feminin local acţiuni concrete şi mentorat pentru a reuşi. Prin proiectele sale să încurajeze tinerele antreprenoare să parcurgă etapele cunoașterii în lumea de business. Totodată, va oferi informații despre accesul la surse de finanţare. (P)

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei