11 plase de pescuit, confiscate

de Andreea ILIESCU Miercuri, 16 Ianuarie 2013 212
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând doi cetățeni români care dețineau, în mod ilegal, 11 plase de pescuit de tip comercial și monofilament în lungime de peste 300 de metri.
Ieri, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au acționat pe raza localității Sfiștofca din județul Tulcea unde l-au identificat pe cetățeanul român A.T. în vârstă de 59 ani care deținea 9 plase de pescuit tip setcă și o plasă tip monofilament în lungime totală de aproximativ 300 de metri.
În aceeași zi, în jurul orei 15.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au verificat o ambarcațiune pescărească în care se afla M.A. în vârstă de 52 ani domiciliat pe raza județului Galați. În barcă a fost descoperită o unealtă de pescuit tip avă în lungime de 30 metri pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative.
Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele și au întocmit persoanelor în cauză actele premergătoare pentru săvârșirea infracțiunilor de "deținere, comercializare sau utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament" și "folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial", fapte prevăzute și sancționate de art. 64, lit. k și m din O.U.G. 23/2008 modificată și aprobată prin Legea 317/2009.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei