115 ani de la înființarea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale

de Camelia MIU - MITRIC Vineri, 05 Octombrie 2012 283
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" va aniversa, luni, 8 octombrie, 115 ani de existență.
Festivitatea se va desfășura, începând cu ora 10, la sediul școlii, fiind invitați să participe reprezentanți din structurile Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ constănțene partenere, ai asociațiilor și ligilor cu profil de marină, foști comandanți și foști absolvenți ai școlii.
Școala a fost înființată la data de 8 octombrie 1897, prin Înaltul Decret nr. 3110, în care regele Carol I a aprobat "Regulamentul de funcționare al Școlii de submecanici și submaeștri de marină". La înființare, își recruta elevii doar din fiii marinarilor din marină de război sau civilă și din fiii de militari.
În prezent, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" este o instituție militară de învățământ de nivel postliceal, cu misiunea de a pregăti personalul necesar Forțelor Navale, în vederea întrebuințării, întreținerii, administrării și reparării armamentului, tehnicii și a altor materiale din înzestrare, asigurând, totodată, competențele de leadership necesare pentru gradele superioare de maistru militar. Școala are o durată de doi ani și formează maiștri militari, pe filiera directă, din absolvenți de liceu - băieți și fete.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei