A murit Zeul Neptun!

de Cuget Liber Marţi, 28 Aprilie 2015 391
Cunoscut de mai bine de 10 ani drept Zeul Neptun, Naie Oprișan, lectorul universitar al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" din Constanța, a încetat din viață.
Absolvent IEFS București, lect. Oprișan era specializat în sporturi nautice, înot, canotaj etc., din anul 1979, când a dat concurs la Academie pentru a ocupa un post. Fost mentor pentru zeci de generații de studenți, care l-au cunoscut drept "dom’ profesor Neptun", a elaborat numeroase lucrări, după 1990 construind, la propriu, chiar și o bază nautică pentru studenții Institutului de Marină Civilă.
Într-un interviu acordat Ligii Militarilor Profesioniști, în anul 2013, lect. Oprișan mărturisea că "prin anul 2000, cineva din staff-ul Academiei a realizat că aveam o atitudine destul de autoritară grefată pe un aspect destul de «consistent» fizic și m-a rugat să realizez regia unui moment, pe care am modificat-o introducându-mă în scenă. Și n-am mai ieșit din pielea personajului. Chiar de nu știu cum mă cheamă, mă știe toată lumea, de 10 ani, drept «dom’ profesor Neptun»!".
Dumnezeu să-l odihnească!
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei