Acuză că a ajuns muritor de foame din cauza termenelor prea lungi date de judecători

de Camelia MIU - MITRIC Luni, 13 August 2012 983
Un cetățean care se judecă cu Primăria Constanța a ajuns în culmea disperării din cauza deciziilor Justiției de la malul mării, el nefiind neapărat nemulțumit de dispozițiile pe fond pe care aceasta le dă, ci de lipsa de celeritate cu care judecă.
Și ne referim aici la faptul că, deși omul a cerut ca instanța să tranșeze conflictul său cu autoritățile publice locale vizând strict o activitate comercială pe perioada sezonului estival, magistrații au dat termene de judecată în dosarul său care au depășit cu mult perioada respectivă, astfel că cererea a rămas fără… obiect!
"Și anul trecut, și în acest an, am pățit același lucru! Nu este posibil ca eu să pierd două sezoane la rând pentru că judecătorii refuză să-mi dea termene mai scurte! M-am plâns și la Consiliul Superior al Magistraturii, dar tot nu s-a rezolvat nimic!", ne-a declarat, revoltat și, totodată, dezamăgit, Gheorghe Ibriș.
Este vorba de dosarul nr. 7296/118/2011, în care reclamanți sunt SC Luis & Roxy 2004 SRL, Elena Genoveva Ibriș, Roxana Ibriș, Gheorghe Ibriș, Viorica Voicu, Alexandru Ibriș și Elena Ibriș, care au cerut chemarea în judecată a primarului municipiului Constanța și a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Ei au fost nemulțumiți de faptul că autoritățile au refuzat să le elibereze o autorizație de funcționare pentru perioada sezonului estival, pentru a vinde tot felul de obiecte artizanale pe faleza din zona Casino, din Constanța.
Dosarul a fost înregistrat la data de 3 mai 2011, iar primul termen de judecată a fost fixat, inițial, la data de 16 decembrie 2011!
Reclamanții au făcut cerere de preschimbare a termenului, fiindu-le acordat, prin urmare, unul mai scurt, respectiv pentru data de 9 iunie 2011. Doar că, la această înfățișare, completul de judecată, din cauza unui viciu procedural, a amânat dosarul pentru data de 29 septembrie 2011!
Orice decizie dată chiar și la acel termen de judecată era tardivă în raport cu solicitarea reclamanților, mai ales că aceasta nu era nici măcar definitivă!
În 2012, aceleași persoane au luat-o de la capăt și, revenind cu o nouă cerere în dosarul din 2011, ei au sperat că vor avea șanse mai mari de reușită. Se dă totuși o soluție în dosarul lor, pe la jumătatea sezonului estival, respectiv pe 4 iulie 2012, când magistrații de la Tribunal decid să le respingă acțiunea. Oamenii au formulat recurs, crezând că vor găsi o mai mare înțelegere din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța. Numai că aici primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 19 septembrie, ceea ce înseamnă că persoanele reclamante nu vor avea o hotărâre definitivă nici în ceea ce privește activitatea lor comercială pe perioada sezonului estival 2012 înainte ca acesta să fie deja încheiat…
Gheorghe Ibriș "amenință" că se va adresa tuturor autorităților statului și se va plânge că instanțele de la Constanța dau termene de judecată, cel puțin în cazul lui, mai mult "în bătaie de joc"!
Taguri

Comentează știrea

europeanu
13 august 2012
Hotii de pe litoralul insorit al Marii Negre

atata timp cat nu-i dau spaga personal hotului de mazare nu o sa vanda niciodata in Constanta.

Mine
13 august 2012
Termene in instanta

Timpul trece , noi cu drag muncim. Atentie insa : Instantele sunt sufocate de dosare , termenele sunt mult prea multe . Una din cauzele importante ale amanarilor ( la fond , acolo se intampla ) sunt unii avocati , care " trag " cat pot de timp. Mai cerere de amanare , mai o recuzare ( cu " plimbarea " pe la ICCJ ) , mai un document depus la termenul de judecata cu sustineri hilare ( 1 exemplar pentru adversar pentru luare la cunostiinta ) , mai o minciuna crasa la interogatoriul partilor , mai o cand e Tica , nu e Tache , cand e Tache nu e Tica Si uite asa treaba merge si ..... justibiabilul sufera !

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei