Adult însoţit de un copil de patru ani, blocat pe Piatra Secuiului

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 15 Iunie 2024 253
Un turist însoţit de un copil de 4 ani a rămas sâmbătă blocat în abruptul Pietrei Secuiului, fiind necesară intervenţia salvamontiştilor din Alba.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Alba, salvamontiştii au fost alertaţi, prin 112, despre faptul că un turist este blocat în abruptul Pietrei Secuiului, cu un copil de 4 ani.

"La sosirea echipajului Salvamont, turistul se afla într-o zonă sigură în afara grohotişului unde se blocase iniţial şi a fost evacuat de echipajul Salvamont spre poteca turistică, de unde şi-a continuat drumul împreună cu grupul din care făcea parte", au precizat aceştia.

Reprezentanţii Salvamont au lansat un apel către cei aflaţi în drumeţii de a nu părăsi potecile turistice în zonele de abrupt, pentru a nu pune în pericol viaţa lor şi a altor turişti aflaţi în zonă. "De asemenea, să se informeze temeinic înaintea plecării la drum despre traseul urmat, surse de apă şi timpul de parcurs. Totodată, rugăm turiştii să fie echipaţi cu bocanci, pelerine de ploaie, lanterne şi apă, pentru a face faţă schimbărilor bruşte de vreme în zona montană", au adăugat aceştia.


foto: Agerpres

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei