AFACERI NECURATE / "TUN" de TREI MILIOANE de EURO dat la Constanța

de Andreea ILIESCU Joi, 28 Martie 2013 2341
Polițiștii constănțeni au descins, ieri dimineață, la locuințele a 12 suspecți de evaziune fiscală, precum și la sediile unor societăți comerciale din județele Constanța și Tulcea. Acțiunea a avut loc în cadrul unui dosar instrumentat de Serviciul Investigarea Fraudelor. Cei 12 au prejudiciat bugetul de stat cu trei milioane de euro. 
Descinderi în județele Constanța și Tulcea, ieri dimineață. Activitățile au fost desfășurate într-un dosar aflat în in-strumentarea ofițerilor Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Dintre cele 12 percheziții, două au avut loc în județul Tulcea iar alte zece în municipiul Constanța și lo-calitățile Nazarcea, Lumina și Năvodari. 12 persoane sunt suspectate de evaziune fiscală, pe linia comercializării de cereale și materiale de construcții. Dintre cei 12, opt persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru audieri.

Înșelătoria le-a mers bine trei ani
Polițiștii constănțeni spun că cei 12, în calitățile lor de asociați sau administratori ai unor societăți comerciale, au simulat, în perioada 2009 - 2012, prin intermediul unor societăți de tip fantomă și persoane interpuse, mai multe tranzacții comerciale cu cereale și materiale de construcții. Membrii grupării sunt suspectați că au creat un circuit financiar în care au introdus mai multe societăți-fantomă și, sub aparența desfășurării unor relații comerciale între acestea, au înregistrat în contabilitate facturi fiscale fictive în baza cărora au compensat și rambursat TVA-ul. Aceștia aveau ca scop prejudicierea bugetului de stat și prin neînregistrarea veniturilor în contabilitate. De asemenea, cei 12 mai obișnuiau să se sustragă de la verificări financiar contabile.
Milioane de euro din evaziune
În urma cercetărilor, polițiștii constănțeni au ridicat mai multe bunuri care aparțineau celor 12 suspecți, în vederea continuării verificărilor și a recuperării prejudiciului. Paguba cauzată prin comiterea acestor infracțiuni se ridică la trei milioane de euro.
Cei 12 sunt cercetați pentru evaziune fiscală și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani. Potrivit noilor reglementări juridice privind evaziunea fiscală, pentru că prejudiciul depășește jumătate de milion de euro, limita minimă și maximă a pedepsei poate fi majorată cu trei ani.
La închiderea ediției, opt dintre cei 12 suspecți se aflau încă la audieri.

Taguri

Comentează știrea

comentatorul
28 martie 2013
pai si numele lor?

.....????

........
28 martie 2013
Cei ce ne sfideaza cu bogatia lor

Probabil ca sunt cei din top 300, ca doar nu o amarata de societate deconteaza TVA de la stat.

ghgf
28 martie 2013
ghghg

tocea era?

APV Constanta
3 aprilie 2013
Rosu, Moise, Moldoveanu

Dosarului penal 15074/118/2012, aflat in solutionare la Tribunalul Constanta: 27/03/2013 Solutie: Pe fondul cauzei acordă termen la data de 10.04.2013, ora 11,00 în vederea continuarii cercetarii judecatoresti prin audierea martorilor din lucrari si pentru administrarea de probe asupra cererii de instituire a sechestrului asigurator formulata la acest termen de catre partile civile. Asupra cererii de arestare preventiva a celor trei inculpati in cursul judecatii formulata de partile civile si asupra cererii procurorului de luare fata de cei trei inculpati a masurii obligarii de a nu parasi tara, amana pronuntarea la data de 03.04.2013. 03/04/2013 Amână cauza Solutie: Încheiere : În baza art.145 ind 1 c.pr.pen în referire la art.art.143 c.pr.pen. ; Dispune luarea față de inculpații ROȘU ADRIAN, MOISE GABRIEL și MOLDOVEANU COSMIN, a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi țara , fără încuviințarea instanței. În art. 145 ind 1 alin. 2 c.p.p. rap.la art.145 al.1 ind.1 c.pr.pen; Dispune ca pe durata măsurii preventive a obligării de a nu părăsi țara fiecare inculpat să respecte următoarele obligații: a)să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat ; b)să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea acestuia conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliție sau ori de câte ori este chemat ; c)să nu își schimbe locuința fără încuviințarea instanței de judecată ; d)să nu dețină , să nu folosească și să nu poarte nici o categorie de arme ; e) să nu comunice direct sau indirect cu ceilalți inculpați , martorii din dosar și părțile vătămate sau părțile civile ; f) să nu desfășoare activități comerciale de orice natură , direct sau prin interpuși ; g)să nu dețină , să nu administreze direct sau prin interpuși o societate comercială. Stabilește ca organ de supraveghere a fiecărui inculpatul secția de poliție în raza căreia locuiește fiecare inculpat cu și fără forme legale. În baza art.145 al.2 ind.2 c.pr.pen; Atrage atenția fiecărui inculpatul că în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii preventive luate și a obligațiilor ce îi revin , se va dispune față de acesta măsura arestării preventive. În baza art.145 al.2 ind.1 c.pr.pen; Copia prezentei încheierii se comunică , la rămânerea definitivă , fiecărui inculpatul , secției de poliție în a cărei rază teritorială locuiește fiecare inculpat cu sau fără forme legale , jandarmeriei , poliției comunitare , organelor competente să elibereze pașaportul , organelor de frontieră , în vederea asigurării respectării obligațiilor stabilite. Se comunica conform dispozitiilor legale. Respinge solicitarea de a se dispune arestarea preventivă a inculpaților ROȘU ADRIAN , MOISE GABRIEL și MOLDOVEANU COSMIN. Respinge solicitarea de luare măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea. Cu recurs in 24 ore .

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei