Agenți de poliție din Negru Vodă, agresați de doi frați scandalagii

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 05 Septembrie 2023 248
Procurorii din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Mangalia au formulat propunere de arestare preventivă faţă de doi frați din Negru Vodă, de 36 și respectiv 31 de ani pentru ultragierea a doi polițiști.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că la data de 31 august, în cursul unei intervenţii efectuate de un echipaj format din doi lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei Negru Vodă, la solicitarea prin SNUAU 112, conform căreia numiţii B.G.H. şi B.T.D. se agresau reciproc, cei doi agresori, aflaţi în stare de ebrietate şi având un comportament violent atât verbal cât şi fizic, au început să-i ameninţe pe lucrătorii de poliţie cu acte de violenţă, fiind necesară folosirea de către poliţişti a spray-ului lacrimogen, iar în timp ce se proceda la încătuşarea lui B.T.D., fratele său B.G.H. s-a îndreptat din spate către agentul de poliţie G.A. şi i-a aplicat o lovitură de pumn în zona urechii stângi şi l-a îmbrâncit, rupându-i poliţistului tricoul uniformei de serviciu în timp ce s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea sa.
În continuare, în timp ce se afla încătuşat pe bancheta din spate a autospecialei de poliţie, B.T.D. a devenit din nou agresiv şi a lovit cu capul în mod repetat geamul lateral-stânga al autospecialei, spărgându-l.
„Comportamentul deosebit de violent, fizic şi verbal, al celor doi agresori a fost perceput de mai multe persoane aflate în zonă, fiind de natură să producă tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice şi să inducă un sentiment de intimidare, de nelinişte şi de insecuritate persoanelor prezente.
După conducerea celor doi agresori la sediul Poliţiei Oraşului Negru Vodă, aceştia au fost aşezaţi pe două scaune în sala de aşteptare, la scurt timp devenind din nou agitaţi, reproşându-le poliţiştilor că i-au adus la sediul poliţiei şi ameninţându-i că, după ce vor ieşi din puşcărie, îi vor omorî. Pe neaşteptate, B.T.D. s-a ridicat de pe scaun şi i-a aplicat o lovitură cu talpa piciorului în abdomen agentului de poliţie G.A.”, au arătat anchetatorii.
În cursul intervenţiei, agentul de poliţie Z.D. a suferit leziuni la degetele arătător şi mijlociu de la mâna dreaptă şi la piciorul stâng, fiind lovit de numitul B.T.D..
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.  
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei