Marcel Boloş: „România nu are problema de incapacitate de plată”

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 05 Septembrie 2023 111
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a subliniat marţi că România nu are probleme de incapacitate de plată şi a spus că prin afirmaţiile sale a dorit să atragă atenţia asupra dificultăţilor financiare cu care se poate confrunta ţara noastră, în cazul în care nu sunt implementate măsuri de combatere a evaziunii fiscale şi reducere a cheltuielilor publice.
„Nu are România problema de incapacitate de plată. Contextul (afirmaţiei, n.r.) a fost că, fără măsurile de combatere a evaziunii fiscale, fără cele care privesc reducerea de cheltuieli publice, fără cele care privesc măsurile fiscal bugetare, putem avea dificultăţi financiare. Însă nici nu putem neglija că avem trei mari lucruri cu impact bugetar mare: reducerea de deficit bugetar - 21 de miliarde de lei, reforma pensiilor generale - 15 miliarde de lei şi legea salarizării unice - 10 miliarde de lei. Dacă se adoptă măsurile fiscal - bugetare... cu scopul acesta le implementăm, ca alături de reducerea de cheltuială publică, alături de măsurile de combatere a evaziunii fiscale, să putem face faţă la cele trei mari obiective cu impact bugetar mare. Şi Comisia Europeană este îngrijorată de cele trei mari obiective pe care le avem de implementat şi de aceea solicită ca acest pachet de măsuri să fie cât mai curând aprobat”, a arătat ministrul, într-o declaraţie acordată presei.
Boloş a mai precizat că, în cazul în care va fi menţinut ritmul actual, la finele anului deficitul bugetar va fi mai mic de 4,4% din PIB. Pe de altă parte, el a subliniat că în ultimele luni ale anului cresc mult plăţile pentru investiţii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei