Comisarul șef Lucian Diniță: "Ajutorul acordat de Poliția bulgară a fost unul major"

de Andreea BAJDECHI Marţi, 30 August 2011 714
Colaborarea în cadrul unui proiect între Poliția română și cea bulgară se pare că a fost una destul de eficientă. Începută încă din 2010, practica în care 12 polițiști români (trei serii a câte patru oameni) au patrulat în Bulgaria alături de alți polițiști bulgari, și viceversa, a avut efecte pozitive.
Șeful Poliției Rutiere Române, comisarul șef Lucian Diniță, a adus numai cuvinte de laudă la adresa oamenilor legii din Bulgaria, în timpul conferinței de presă organizată, ieri, la Constanța.
"Ajutorul pe care Poliția bulgară l-a acordat a fost unul major", a precizat Diniță.
Astfel, timp de două luni, cele două țări s-au aflat într-un parte-neriat, care a oferit sprijin și siguranță turiștilor, acesta fiind și scopul acțiunii.
Nici partenerii bulgari nu au uitat să amintească de polițiștii români, care "s-au integrat foarte bine în sistem și au dat dovadă de profesionalism". Aceștia au mai declarat că "la început, această practică se desfășura doar în zona de frontieră, însă, mulțumită colaborării dintre cele două ministere, participarea mixtă a ajuns să se desfășoare și în interiorul țărilor".
Cu ajutorul proiectului, s-au îmbunătățit comunicarea, schimbul ușor de informații și activitatea cu cetățenii.
Potrivit comisarului șef Lucian Diniță, faptul că "turiștii români aflați în Bulgaria și turiștii bulgari aflați în România puteau să ia legătura cu oamenii legii care aparțineau țărilor lor le-a oferit cetățenilor încredere".
v v v
Astfel de activități vor mai avea loc și anul viitor. Modelul oferit de aceste două țări a făcut ca și alte state europene, precum Italia, Franța sau Spania, să-și dorească o asemenea colaborare.
În cadrul întâlnirii, comisarului șef Lucian Diniță i-a fost înmânată o diplomă, în cinstea activității finalizate cu succes. Alături de acesta și de partenerii bulgari, la conferință au luat parte și adjunctul IPJ Constanța, comisar șef Adrian Rapotan, și șeful Serviciului Rutier Constanța, comisar șef Constantin Dancu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei