Alege viața! Fără alcool la volan!

de Andreea ILIESCU Luni, 24 Februarie 2014 73
Pentru nerespectarea normelor rutiere, au fost aplicate peste 10.000 de sancțiuni contravenționale. Poliția Română atrage atenția cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră! 

La acțiune au participat peste 4.200 de polițiști, dintre care 2.308 de polițiști rutieri și 1.947 de la structurile de ordine publică, precum și 2 câini specializați în depistarea drogurilor. Au fost controlați 34.062 de conducători de autovehicule, fiind efectuate 85 de teste pentru depistarea substanțelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora. Polițiștii au constatat 519 infracțiuni, din care 225 pentru conducerea unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică în sânge mai mare decât limita legală. 

De asemenea, pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 10.365 de contravenții la regimul circulației rutiere. Dintre acestea, 436 au fost pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, pentru care au fost aplicate amenzi de la 765 la 1.700 de lei. Ca măsură complementară, față de aceștia, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei