Amendă de 100.000 lei pentru distileria ilegală, depistată în judeţul Constanţa

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 18 Noiembrie 2021 608
Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Constanta împreună cu organe de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul P.C.M.I.I.T. și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au realizat un control la punctul de lucru al unei societăți comerciale din localitatea Ostrov.
În timpul controlului s-a constatat că operatorul economic nu a solicitat și nu a obținut autorizație de mediu pentru activitatea de distilare a băuturilor alcoolice desfășurata la punctul de lucru verificat. Totodată, s-a constatat că deșeurile generate din activitate, nu sunt gestionate corespunzător.
„Pentru încălcarea prevederilor art. 94, alin(1), lit. a din OUG 195/2005 privind protecția mediului și ale art. 20, alin(1) din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 100.000 lei, precum și sancțiunea complementară de suspendare a activității neautorizate. Au fost impuse măsuri de interzicere a desfășurării activităților neautorizate şi igienizarea zonelor afectate de depozitări neconforme de deșeuri”, transmit reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei