Amendă de 150.000 de lei, pentru o emisiune despre Colectiv

de Andra RAFTU Joi, 14 Ianuarie 2016 236
Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au decis în ședința de joi să amendeze postul Kanal D cu 150.000 de lei pentru modul în care a prezentat tragedia de la clubul Colectiv.
Membrii CNA au stabilit că postul tv a încălcat prevederi din legislație potrivit cărora furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor și să favorizeze libera formare a opiniilor, iar informația să fie verificată și prezentată în mod imparțial și cu bună-credință.
În reclamațiile primite de CNA se susține că în emisiunile WOWBiz din 6, 9 și 10 noiembrie s-au făcut afirmații potrivit cărora în tragedia de la Colectiv au murit mai multe persoane în noaptea de 30 octombrie decât au declarat autoritățile competente, fără a se prezenta surse oficiale, afectând emoțional telespectatorii, relatează Agerpres.
De asemenea, în reclamații se susține că s-au adus prejudicii de imagine secretarului de stat în MAI Raed Arafat și că s-ar fi prezentat imagini care ar fi redat "bucăți de scalp" în fața clubului Colectiv, scrie realitatea.net

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei