ANCHETĂ DE PROPORȚII LA CONSTANȚA / Cum fură escrocii tot ce prind, din casele constănțenilor / UPDATE

de Cuget Liber Miercuri, 14 Decembrie 2016 2158
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a finalizat cercetările într-un dosar care a trimis în judecată 31 suspecți ce ar fi acționat prin metoda "Pomană". Potrivit anchetatorilor, aceștia ar fi implicați în sute de infracțiuni. Metoda "Pomana" vizează în special persoanele de vârsta a treia. Escrocii se îmbracă în haine de doliu și sub pretextul împărțirii de pomană, reușesc să fie primiți în case, de unde fură tot ce apucă. 31 de persoane au fost trimise în judecată, urmând să fie stabilit primul termen în proces. 

UPDATE / Potrivit anchetatorilor, cei 31 de infractori ar fi pradat 68 de persoane, iar prejudiciul cauzat este de 500.000 de euro. Ei se foloseau de listele de întreținere pentru a-si lua date despre victime.

UPDATE / Urmare a cercetărilor efectuate în cazul unor furturi din locuințe, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Constanța și Prahova, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat ieri, șase percheziții domicilare, pe raza județului Prahova, în urma cărora a fost probată activitatea infracțională a încă trei membri ai grupului infracțional organizat, respectiv G. L., în vârstă de 23 ani, S.G., în vârstă de 33 ani și S.E.-C., în vârstă de 39 ani, în prezent arestată în Franța.
În sarcina celor trei persoane, împreună cu ceilalți 29 de membri ai grupului, au fost reținute până în prezent 68 de furturi comise pe raza a 14 județe ale țării și în municipiul București.
Tânăra, în vârstă de 23 de ani, a fost reținută pe bază de ordonanță, urmând ca la data de 14.12.2016, aceasta să fie prezentată judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei