Anchetă după ce un bărbat a murit a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19

de Cuget Liber Joi, 04 Martie 2021 342
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a venit, joi, cu mai multe precizări privind moartea unui bărbat din județul Argeș la numai o zi după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-Covid-19.

Bărbatul de 45 de ani s-a prezentat pe 2 martie, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

„În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate”, anunță CNCAV într-un comunicat.

Conform procedurii, după administrarea dozei de vaccin, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștiinței suferit la domiciliu.

„La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, se mai arată în comunicatul CNCAV.

Din păcate, în dimineața zilei de 3 martie, bărbatul a fost declarat mort la domiciliu de către personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia.

„La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului”, a mai precizat CNCAV.
Persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute, conform medicului de familie al bărbatului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei