Andrei Baciu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul vaccinurilor

de Madalina PETRESCU Vineri, 24 Noiembrie 2023 496
Procurorii arată că și Andrei Baciu, care ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în 2021, a săvârșit aceleași fapte ca Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, dar pentru el nu a fost cerută ridicarea imunității, pentru că el nu beneficiază de ea, arată referatul DNA citat pe surse de G4Media.

Totodată, în referat apare și numele lui Nelu Tătaru, ministrul sănătății în Guvernul Ludovic Orban, care și el ar fi cumpărat vaccinuri în surplus.

Totuși, în cazul lui Tătaru procurorii nu au indicat comiterea vreunei fapte penale, arătând că „la acel moment exista un anumit grad de incertitudine cu privire la posibilitatea ca toate vaccinurile din portofoliu să fie autorizate”.

Referatul arată că toate dozele de vaccin „acceptate” începând cu luna februarie a anului 2021 de către Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Andrei Baciu, au fost în surplus, în condițiile în care România acceptase deja până la acel moment 37.588.366 doze, din care 33.328.096 doze de către Tătaru Nelu și 4.260.270 dozele opționale Pfizer acceptate de către ministrul sănătății Voiculescu Vlad Vasile în decembrie 2020.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei