Semnal din cartierul CET Apel la bun simț: "Nici nu a fost dat în folosință, că sunt unii care distrug locul de joacă!"

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 28 Iunie 2023 1379
În vreme ce micuții și părinții lor abia așteptau reabilitarea locurilor de joacă, sunt alți constănțeni, certați cu bunul simț, cărora nu le pasă dacă aceste spații de distracție au viață scurtă. Au constatat-o locuitorii din cartierul CET, care au avut surpriza să vadă cum locul de joacă de pe strada Egretei este distrus, încet, dar sigur, încă dinainte de a fi dat în folosință, în mod oficial.


De mai bine de doi ani, administrația publică locală se străduiește să reabiliteze un lot de 14 locuri de joacă din municipiul Constanța. Demersurile au fost îngreunate de faptul că licitațiile pentru atribuirea lucrărilor au rămas, în mai multe rânduri, fără câștigători. Iată însă că, în sfârșit, la jumătatea lunii aprilie, lucrările au fost adjudecate de Asocierea Garden Center Grup SRL – Ro Verde Landscaping SRL, iar muncitorii s-au apucat de treabă.
Lucrările sunt în diverse stadii la locurile de joacă aflate în reabilitare: în vreme ce în cazul unora abia a fost turnat un covor de asfalt, altele sunt aproape de a fi date în folosință. Este, de exemplu, cazul locului de joacă de pe strada Egretei, unde muncitorii au mai făcut câteva finisaje, săptămâna aceasta. Deși deschiderea noului loc de joacă, din aer liber, ar trebui să fie motiv de bucurie pentru copiii și părinții din cartier, există temerea că spațiul va fi distrus înainte de a apuca cei mici să se bucure de el!

„Abia așteptam să avem un loc de joacă în apropiere, dar după câte putem să ne dăm seama, este evident că nu vom putea să ne bucurăm de el prea mult timp! Iar de data aceasta nu putem să dăm vina pe alții, ci doar pe lipsa bunului simț al vecinilor noștri!
Noi am avut un loc de joacă aici, în spatele blocului, în urmă cu câțiva ani, dar a fost distrus. Ulterior, primăria a asfaltat, a făcut parcare, iar acum a refăcut locul de joacă. Este împrejmuit cu un gard înalt, având în vedere că circulă mașini în vecinătatea lui, este prevăzut cu poartă de acces.

Luni, 26 iunie, careva dintre muncitori a uitat poarta descuiată, iar oamenii din cartier au văzut asta ca pe o invitație. Imediat, locul de joacă s-a umplut de copii și părinți, bucuroși. Nu ar fi o problemă neapărat faptul că încă nu au fost încheiate lucrările. Dar când vezi cum copii de 10 – 12 ani sau adolescenți se urcă cu picioarele pe balansoare sau se agață de leagănele pentru bebeluși și trag cu ciudă de ele, te doare sufletul! De ce nu putem să păstrăm un astfel de spațiu, să se bucure de el toți copiii din cartier? Au ieșit mai multe vecine, le-au tot atras atenția, dar în ziua de astăzi te și temi să le spui ceva, căci nu știi cum vor reacționa! Cert este că, în cursul serii, unul dintre muncitori a revenit și a încuiat poarta de acces. Dar este evident că dacă așa se comportă înainte ca locul de joacă să fie dat în folosință... va avea viață scurtă”, ne-a semnalat Mihaela D., o constănțeancă indignată din cartierul CET.

Reamintim că cele 14 locuri de joacă ce urmează să fie înfrumusețate sunt amplasate astfel: Parc Poarta 6, str. Arcului/str. Progresului, str. Progresului, bl N1D/N2D, str. Arcului/str. Liliacului, parc Doraly, bd. I. C. Brătianu, bl. PAV 6, str. Solidarității/ str. Prieteniei, bl. H1, bd. 1 Mai, Bl H 18, str. Eliberării/ str. Al. Gherghel, bl. DR 13, zona de agrement Brizei, str. Cișmelei, al. Egretei, bl. AV10, str. Bravilor, bl. H1, str Dionisie cel Mic, bl. 56/58. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei