Aproximativ 100 grame de canabis descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

de Anca PAPAN Miercuri, 06 Noiembrie 2013 157
Polițiștii de frontieră din Constanța, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța au depistat ieri în trafic, pe raza municipiului Constanța, un autoturism marca Ford Focus, condus de un tânăr în vârstă de 24 ani, despre care existau informații că deține substanțe interzise.

Șoferul nu s-a lăsat însă prins chiar ușor. Oamenii legii au vrut să-l tragă pe dreapta, dar conducătorul auto nu s-a supus semnalului regulamentar, demarând în trombă pe străzile din municipiul Constanța. La scurt timp a fost blocat în trafic.
În urma controlului amănunțit al autoturismului a fost descoperită ascunsă, sub scaunul șoferului, o pungă din plastic care conținea o substanță vegetală de culoare verde cu miros specific de canabis.

După expertiza realizată în laboratorul BCCO Constanța a rezultat faptul că tânărul în cauză deținea 91,4 grame de canabinoizi sintetici (substanță derivată din canabis cu efect psihoactiv).

Ca urmare, autoturismul în cauză, evaluat la aproximativ 3.000 de euro a fost ridicat în vederea indisponibilizării la sediul Gărzii de Coastă, iar bărbatul, domiciliat pe raza județului Constanța este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de "efectuarea de operațiuni de către o persoană cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive  fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii".

Persoana în cauză a primit inițial ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar ulterior a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 20 de zile, fiind depusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Constanța.





Taguri

Comentează știrea

1cititor
6 noiembrie 2013
ancuta draga

Canabisul (iarba) nu are absolut nici o treaba cu canabinoizii sintetici, sau legale cum li se mai spune. Mai da si tu un search ceva, sau ai zis ca daca pui canabis dau astia mai multe clickuri pe articolul tau ? Sau nu ti-ai baut cafeluta ?

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei