Arestat după ce a fost prins furând 15 lei dintr-o sală de jocuri

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 08 Decembrie 2022 335
Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
La data de 07.12.2022 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.12.2022 şi până la data de 05.01.2023 inclusiv, a inculpatului P.P.S., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 alin. 1 – art. 234 alin. 1 lit. a şi c C. pen.
În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:
La data de 06.11.2022, în jurul orei 03:10, o persoană ce avea fața acoperită cu un obiect confecţionat din material textil și capul acoperit de o glugă, ţinând în mână un cuţit, a pătruns în incinta sălii de jocuri de noroc M. G., din satul Lumina, judeţul Constanţa. În interiorul sălii se afla, singură, persoana vătămată P.A.I., casieră, căreia autorul i-a cerut banii şi i-a luat din mână telefonul mobil. Apoi, de pe un birou, autorul a luat un plic în care se afla suma de 15 lei, ce aparţinea persoanei vătămate M. G. SRL, după care a părăsit localul.
În urma cercetărilor efectuate, la data de 07.12.2022 autorul a fost identificat în persoana inculpatului P.P.S., de la care a fost ridicat telefonul mobil sustras persoanei vătămate P.A.I.
La data de 07.12.2022 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.12.2022 şi până la data de 05.01.2023 inclusiv, a inculpatului P.P.S.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei