Arhiepiscopul Tomisului: „Cine are curaj să desființeze o biserică cu atâția enoriași?”

de Simona ANGHEL Joi, 23 Decembrie 2021 5948
Ridicată în urmă cu aproape două decenii, din materiale ușoare, Biserica „Izvorul Tămăduirii”, din cartierul Tomis Nord, a fost, mulți ani, doar un lăcaș improvizat.
Primarul Vergil Chiţac a depus plângere în instanță, considerând că biserica este ridicată fără autorizație de construcție. Arhiepiscopia Tomisului a pierdut procesul prin care autoritățile locale cer demolarea lăcașului, ridicat fără autorizație de construcție, decizia fiind definitivă. Și, totuși, reprezentanții bisericii susțin că mai există căi de atac. Reamintim că, în luna octombrie, Judecătoria Constanța a dat câștig de cauză, pe fond, tot Primăriei Constanța.
Așadar, Primăria Constanța a câștigat procesul prin care obligă Arhiepiscopia Tomisului să desființeze micuța biserică din cartierul Tomis Nord, ridicată pe o porțiune de spațiu verde de-a lungul bulevardului Tomis, în zona Macul Roşu. Tribunalul Constanța a respins, luni, 13 decembrie, apelul formulat de Arhiepiscopia Tomisului, care are termen 90 de zile pentru a dezafecta clădirea respectivă, ceea ce ar însemna că până la jumătatea lunii martie 2022 biserica ar trebui să dispară de pe actualul amplasament.
Întrebat în legătură cu soarta acestui lăcaș de cult, cu prilejul celei mai recente conferințe de presă, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat: „Biserica se va reloca. Dacă nu se va găsi un loc, nu va dispărea. Cine are curaj să desființeze o biserică cu atâția enoriași? Să se dea un loc neprovizoriu, în vecinătate, asta așteptăm. Tot timpul a fost vorba de o relocare, nu de altceva. De ani de zile se discută. Până se relochează, este o comunitate acolo care s-a format și are nevoie de asistență religioasă. Pe plan mondial, nu are dreptul nimeni să oprească manifestarea religioasă a unor enoriași. Nu cred că are cineva curajul să o dărâme, atât timp cât preoții vor sta în biserică. Vor dărâma peste ei biserica? În timpul comunismului, când s-a dărâmat Sfânta Vineri, au fost câțiva oameni care au spus «Noi stăm aici, dărâmați-o peste noi!». Erau alte restricții și i-au luat de acolo cu forța, i-au încătușat”.

Taguri

Comentează știrea

constantin
23 decembrie 2021
Erorile neamului

Sa o dărâme. Tradiția este una, iar apariția este altceva!

stere
23 decembrie 2021
mizerie

Biserica sopron..nord sud...mai usor cu asistenta religioasa ca doar furati apartamentele la pacatoase si ardeti lumanari

Constantean
23 decembrie 2021
Dacă nu are curaj

Primăria sa apeleze la voluntari! Eu sunt gata sa ajut la eliminarea hidoseniei.

Artist
24 decembrie 2021
Afaceri

Biserica ortodox-crestins cu spatele la rasarit.... Bani sa iasă!

Dolph Lundgren
24 decembrie 2021
SATANA teodosie SPAGOVEANU

Nascut MACEDON PORCU, preschimbat la intrara in seminar in PETRESCU MACEDON, represchimbat in 29 martie 2009 in PETRESCU TEODOSIE pentru a scapa de URMARIREA PENALA IN EVAZIUNEA FISCALA DE PESTE 1 MILION DE EURO, devenit ulterior TEODOSIE SNAGOVEANU-SPAGOVEANU. INFORMATOR AL SECURITATII sub numele de MACHE, NU ARE NICI O LEGATURA CU CREDINTA POPORULUI ROMAN, toata " credinta " lui fiind cea de JEFUI CAT MAI MULT populatia naiva si credula a Constantei !!! Din 2001, de cand CRIMINALUL ILICI ILIESCU precum si PUSCARIASUL HOMOSEXUAL NASTASE, l-au pus, MASLUIND ALEGERILE, in fruntea bisericii din Constanta, teodosie SPAGOVEANU a construit sute de biserici in Constanta, peste jumatate dintre ele FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE, precum si aceasta de pe trotuar de la Macul Rosu !!!

Dolph Lundgren
24 decembrie 2021
SATANA teodosie SPAGOVEANU

O parte din faptele penale ale PESEDISTULUI teodosie SPAGOVEANU : - cercetat pentru fapte de corupție (luare de mită şi instigare la fals intelectual), fiind primul ierarh ortodox urmărit penal de DNA; - cercetat de Poliție pentru infracțiunile de înșelăciune și abuz de încredere („România liberă“, nr. 3899/ 17.01.2003). - acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu minori; în urmă cu cca 20 de ani, ar fi violat un tânăr care nu împlinise 17 ani, fiind frate la o mănăstire din jud. Constanța (https://www.youtube.com/watch?v=qwA0WCOFet0); - a falimentat Podgoria Nazarcea (http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/ips-teodosie-a-bagat-podgoria-nazarcea-in-faliment-585721.html). - a fost unul dintre coordonatorii cărților „științifice“ semnate de infractorul Gigi Becali (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20714763-document-profesorii-universitari-care-coordonat-lucrarile-stiintifice-ale-puscariasilor-lista-editurilor-care-publicat-cartile-scrise-puscarii.htm); - suspectat că a transformat Facultatea de Teologie din Constanța în „fabrică” de doctorate ilegale (http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/ancheta/511207-facultatea-de-teologie-din-constanta-fabrica-de-doctorate-ilegale).

Serban Liviu
26 decembrie 2021
Demolare

Trebuie demolată cât mai repede această "coșmelie" din carton și placaj ...

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei