Atenție, șoferi! Polițiștii rutieri acționează pentru verificarea anvelopelor de iarnă / În ce situații îți iei amendă

de Andreea ILIESCU Vineri, 07 Februarie 2014 559
În cursul zilei de astăzi, polițiștii rutieri vor acționa pe bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul 1 Mai, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Soveja din municipiul Constanța și pe drumurile naționale din județ, respectiv DN2A în localitatea Ovidiu, DN3 în localitatea Murfatlar și DN39 în localitatea Mangalia, pentru verificarea în trafic a autovehiculelor privind respectarea normelor rutiere care impun dotarea acestora cu anvelope specifice de iarnă. 

Rutieriștii constănțeni au precizat, pentru "Cuget Liber", faptul că polițiștii acționează la intersecția bulevardelor și străzilor principale amintite mai sus cu străduțele lăturalnice, de cartier, unde încă mai există zăpadă sau gheață. 

Dacă ești prins fără anvelope de iarnă riști o amendă de la 765 la 1.700 lei, dar și reținerea certificatului de înmatriculare. La reținerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, polițistul rutier eliberează conducătorului auto o dovadă înlocuitoare FĂRĂ drept de circulație. Autoturismele personale și autovehiculele de transport persoane cu maxim 9 locuri pe scaune trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe TOATE ROȚILE. 


Taguri

Comentează știrea

ccostel
7 februarie 2014
anvelope de iarna

Exact cum trebuie,cat a nins si ramaneau prin nameti,nu a verificat nimeni,acum cand e frumos si pe sosele zapada s-a topit,incep sa verifice.Toate in spiritul nostru traditional.

luk
7 februarie 2014
ehei

Cand era frig au stat la maina ca inghetau saracutii..cum a iesit soarele cum au iesit la japca!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei