Au plonjat cu mașina în lacul Tăbăcărie! Două victime, transferate cu elicopterul la spital

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 26 Februarie 2020 293
Un copil și bunicul lui au ajuns la spital, ieri, după ce au fost protagoniștii unui incident mai puțin obișnuit: mașina în care se aflau a ajuns în lacul Tăbăcărie, după ce bărbatului i s-ar fi făcut rău la volan. 

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost dat în jurul orei 13.45, oamenii legii fiind sesizați că un autoturism în care se aflau două persoane, un adult și un copil, s-a scufundat în lacul Tăbăcărie, în zona Pavilionului Expozițional, în apropiere de intrarea în stațiunea Mamaia. La fața locului, s-au deplasat, în cel mai scurt timp, o autospecială a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, două ambulanțe SMURD, scafandri, dar și elicopterul SMURD. Până la sosirea oamenilor legii, cei doi au fost scoși din mașina scufundată de o persoană care se afla în zonă. 

Odată ajunși, oamenii legii au stabilit că victime erau un copil de 9 ani, care a fost scos din apă fără a fi suferit răni vizibile, acesta manifestând simptomele unui atac de panică, și bunicul acestuia, un bărbat de 63 de ani. În momentul în care a fost scos din apă, bărbatul era în stop cardio-respirator, motiv pentru care au fost demarate manevrele de resuscitare. Într-un final, bărbatul a fost transportat la spital în stare comatoasă, intubat și ventilat mecanic. De asemenea, la spital a fost transportat și copilul, conștient și cooperant. 

Din primele informații, se pare că bărbatului i s-a făcut rău în timp ce se afla la volan, iar autoturismul a trecut peste bordura care delimitează parcarea din zonă, scufundându-se în lac. Pentru a se asigura că în autoturism nu se mai afla nicio persoană, în lac au intrat scafandrii, care au inspectat vehiculul. 

Potrivit oamenilor legii, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei