Aveți grijă pe cine primiți în casă! „Metoda împrietenirea”, noua găselniță a infractorilor

de Florentina BOZÎNTAN Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021 2567
Este cunoscut faptul că hoții își schimbă modalitățile de a comite infracțiuni, lăsând deoparte spargerea ușilor de apartament sau pătrunderea în locuințe prin escaladarea gardurilor sau a geamurilor, alegând noi variante de înșelăciune. Una dintre metodele prin care infractorii aleg să-i păgubească pe cetățeni este și cea cunoscută drept „metoda împrietenirea”. Polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul IPJ Constanța, au desfășurat, miercuri, 13 ianuarie, activități în scopul prevenirii acestor infracțiuni, oferind sfaturi constănțenilor pentru a evita capcanele întinse de infractori.
Concret, „metoda împrietenirea” se desfășoară astfel: infractorii se dau drept angajați ai unor instituții, de la gaz, lumină, cablu tv etc și intră în locuințe sub diverse pretexte, dar având singurul scop de a fura bani și bunuri. „Chiar și sub aparența unei persoane nevoiașe care sună la ușa unui apartament pentru a cere un banal pahar cu apă, un infractor poate profita de vulnerabilitatea proprietarului pentru a-l deposeda de bunurile din locuință”, au atras atenția polițiștii.
Drept pentru care, oamenii legii atrag atenția: „Solicitați persoanelor care își manifestă dorința de a intra în imobilul dumneavoastră să vă prezinte o legitimație de serviciu, astfel încât să notați numele acestora și alte detalii pentru verificarea telefonică a demersurilor pe care le întreprind. Nu lăsați bilete în ușa locuinței dumneavoastră sau mesaje pe robotul telefonic/rețelele de socializare prin al căror conținut să anunțe absența dumneavoastră din imobil”. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei