Bani pentru modernizarea sediilor de poliție de la țară

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 21 Martie 2013 342
Sediile a cinci secții de poliție rurală din județul Constanța vor fi modernizate. Le vor fi reparate acoperișurile, vor fi montate centrale termice pentru peleți și înlocuite instalațiile de încălzire. Costurile reparațiilor se ridică la sute de mii de lei. 
Polițiștii din cadrul a cinci secții de poliție rurală din județul Constanța își vor desfășura activitatea în condiții moderne. Reparațiile sunt desfășurate prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), iar costurile lor se ridică la peste 320.000 de lei, banii fiind alocați de la Consiliul Județean Constanța.
La Mihail Kogălniceanu se sparg pereții
Cea mai mare sumă a fost alocată reabilitării Secției de Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu, peste 78.000 de lei. Secția își desfășoară activitate în aceeași clădire cu Postul de Poliție din localitate, în două camere de la etajul imobilului, într-un spațiu prea mic pentru cei șapte polițiști. De aceea, spun oamenii legii, este nevoie de recompartimentarea spațiului. "Noi am spart deja un perete, pe banii noștri, dintre una dintre camere și toaletă, pentru a mări spațiul", ne-au spus polițiștii. Din banii alocați, urmează să fie reparat acoperișul, să fie construită o scară interioară, și să fie renovate baia și cele două încăperi unde se află birourile.
Acoperiș nou pentru Poliția Rurală Topraisar
De renovarea acoperișului au nevoie și polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Topraisar. "Secția își desfășoară activitatea într-o clădire modernă, condițiile sunt foarte bune, dar mai este nevoie de repararea acoperișului", ne-a declarat George Caraivan, șeful secției de poliție. Pentru această reparație au fost alocați 37.000 de lei, iar alți 34.000 de lei urmează să fie investiți într-o centrală termică pentru peleți/lemne și într-un sistem de încălzire (calorifere și țevile aferente).
Poliția Rurală Cogealac, "refugiată" la Năvodari
De o centrală termică au nevoie și polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Cogealac. Clădirea în care se află această unitate a fost preluată, în trecut, de la Ministerul de Finanțe, iar de la înființarea secției de poliție au fost investiți bani frumoși în modernizarea ei, într-o instalație electrică nouă, pardoseală nouă etc. Lipsește însă un sistem de încălzire, motiv pentru care, iarna aceasta, polițiștii s-au mutat provizoriu în sediul Poliției Năvodari, după cum ne-a declarat comisarul Pavel Simion, șeful unității. Pentru noul acoperiș al Secției de Poliție Cogealac urmează să se cheltuiască aproximativ 77.000 de lei, în vreme ce pentru centrala termică puțin peste 39.000 de lei.
Poliție Rurală în fostul arest de la Medgidia
Pe lista unităților care vor beneficia de fonduri pentru reparații se numără și Secția de Poliție Rurală Medgidia. Instituția își desfășoară activitatea în spațiul unde, până în 2007, s-a aflat Arestul Poliției Medgidia; de la desființarea arestului, în spațiul respectiv nu au mai fost făcute investiții, nefiind folosit. Sistemul de încălzire datează din 1960 și s-a constatat că toată instalația termică este uzată și nu mai poate fi folosită. Drept pentru care, va fi nevoie de înlocuirea întregii instalații termice din aripa stângă a Poliției Medgidia, iar costurile reparațiilor au fost evaluate la 43.000 de lei.
Centrală termică pentru Poliția Eforie
De o nouă centrală termică vor beneficia și polițiștii de la Secția de Poliție Eforie. "Având în vedere dimensiunile clădirii, s-a constatat în iarna anului 2010 - 2011, că o singură centrală termică nu poate avea un randament eficient", au susținut reprezentanții ATOP. În consecință, pentru încălzirea corespunzătoare a unității de poliție au fost alocați puțin peste 9.300 de lei.
Banii au fost alocați, lucrările vor fi executate anul acesta.
Taguri

Comentează știrea

Cresterea Prepelitelor
21 martie 2013
Prepelite

Cum poti castiga 3000 de euro lunar Crescand Prepelite intr-un spatiu de numai 20mp?Iata cum AFACEREA TA cu PREPELITE devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie.Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei