Bărbat arestat după ce a obligat o tânără de 19 ani să se prostitueze

de Cuget Liber Marţi, 17 Septembrie 2019 163
Un bărbat din județul Dolj în vârstă de 26 de ani, cunoscut cu antecedente penale în Italia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a obligat o tânără de 19 ani să se prostitueze

DIICOT a transmis marți, printr-un comunicat de presă, că pe data de 13 septembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și lovire sau alte violențe.

Anchetatorii au stabilit că, în luna aprilie a acestui an, bărbatul respectiv, în vârstă de 26 de ani (cunoscut cu antecedente penale în Italia), a recrutat, determinat și exploatat sexual o femeie, în vârstă de 19 ani, pe raza municipiului Craiova, în vederea obținerii de foloase materiale.

Tânăra a fost transportată și adăpostită la domiciliul bărbatului respectiv în localitatea Cerăt, județul Dolj, bărbatul interzicându-i acesteia să se întoarcă acasă sau să ia legătura cu familia.

"După aproximativ o săptămână, bărbatul a transportat-o pe femeie în zona de centură a municipiului Craiova și a obligat-o, prin amenințări și violență fizică, să practice prostituția în folosul său material, până la sfârșitul lunii august 2019. La sfârșitul lunii august 2019, persoana vătămată a reușit să fugă cu sprijinul unei tinere care practica prostituția în aceeași zonă și s-a întors la locuința părinților săi, unde a fost căutată de către inculpat și amenințată cu acte de violență, în scopul de a o constrânge să se întoarcă la el. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională (între 700-1500 lei zilnic) au fost însușite în totalitate de către inculpatul P.E", se arată în comunicatul DIICOT.
În urma cercetărilor efectuate anchetatorii au stabilit că bărbatul intenționa să o transporte pe tânără în Germania, în vederea exploatării sexuale a acesteia.
De asemenea, procurorii au mai stabilit că, pe data de 5 septembrie, bărbatul respectiv a lovit cu un cuțit un alt bărbat, care se afla pe centura de nord a municipiului Craiova, în timp ce acesta discuta cu o tânără ce practica prostituția în zonă și care se afla sub controlul său.
Pe data de 13 septembrie, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Sursa: Pro TV

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei