Bărbatul care şi-a violat şi ucis nepoata de opt ani a fost arestat

de Madalina PETRESCU Duminică, 26 Mai 2024 432
Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea nepoatei sale în vârstă de opt ani, din comuna Albeşti, a fost arestat preventiv, arată datele postate pe portalul instanţelor de judecată.

Potrivit sursei citate, Tribunalul Botoşani a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Hlibac Petrică, cercetat pentru omor calificat, viol asupra unui minor şi lipsire de libertate.

Fetiţa de 8 ani a fost găsită moartă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o lizieră de salcâmi de la marginea localităţii Jijia, comuna Albeşti, după ce vineri seară dispăruse de acasă, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenişcu, a precizat că fetiţa a părăsit domiciliul în jurul orei 20.00 pentru a se deplasa la o rudă, care locuieşte în apropiere, fără a mai reveni şi fără a ajunge la ruda spre care se îndreptase.

Pentru identificarea autorului, în zonă au fost mobilizate peste 100 de forţe de ordine.

"Minora a fost găsită în cursul nopţii, decedată. Aceasta se afla la marginea localităţii de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi. Sunt desfăşurate activităţi specifice pentru identificarea autorului, fiind angrenate peste 100 de forţe de ordine, poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră. Beneficiem, de asemenea, de sprijinul jandarmilor din Suceava şi al poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Suceava", a precizat Nenişcu.

La căutări a participat şi un elicopter al Ministrului Afacerilor Interne.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost prins după ce poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical.

"În urmă cu puţin timp, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de poliţişti. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa, prin vegetaţia din apropiere, şi s-a pornit în urmărirea sa. În scurt timp, a fost prins şi imobilizat. Au fost trase şi două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime", a spus, sâmbătă, Nenişcu. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei