Batalionul 345 Artilerie „TOMIS” din Medgidia, la ceas aniversar

de Florentina BOZÎNTAN Duminică, 02 Octombrie 2022 445
Batalionul 345 Artilerie „TOMIS” a aniversat, joi, 29 septembrie, la sediul din garnizoana Medgidia, 115 ani de la înființarea Regimentului 13 Artilerie, unitate emblematică ce a luat ființă la data de 01.10.1907, conform ordinului Ministerului de Război nr. 332, ale cărei tradiții de luptă au fost preluate de către Batalionul 345 Artilerie „TOMIS”.
Ceremonialul militar și religios s-a desfășurat în prezența comandantului garnizoanei Medgidia, colonel Eugen Călin, a reprezentanților autorităților locale și a celorlalte instituții din sistemului național de apărare din municipiu, a reprezentanților Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” și a unităților subordonate acesteia și, nu în ultimul rând, a foștilor comandanți și militari care, de-a lungul timpului, au făcut parte din efectivele celor două unități.
În cadrul evenimentului, comandantul batalionului, locotenent-colonel Ion Ilie, a reamintit tuturor celor prezenți reperele marcante ale existenței Regimentului 13 Artilerie și a mulțumit întregului personal pentru dăruința și profesionalismul demonstrat în activitățile desfășurate, prilej cu care s-au acordat distincții militare și diplome de merit. De asemenea, în cadrul ceremoniei, comandantul unității a oferit placheta Batalionului 345 Artilerie „Tomis” generalului de brigadă în retragere Nicolae Gavrilă, comandant al Regimentului 13 Artilerie în perioada 1977-1982, acesta reprezentând un moment încărcat de emoții pentru întregul personal prezent la eveniment.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei