Beți și drogați la volan pe drumurile din Constanța. Polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de 8.000 lei

de Florentina BOZÎNTAN Duminică, 04 Iunie 2023 166
La data de 3 spre 4 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și al Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier, sub coordonarea polițiștilor din cadrul Direcției Rutiere și Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale din Poliția Română, au desfășurat o acțiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunea s-a derulat în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, având ca scop depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma activiăților desfășurate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 8.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 2 permise de conducere pentru consum de alcool la volan.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 23.05, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe strada Mircea cel Bătrân, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 23.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Biroul Rutier au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe strada Portiței, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 00.55, polițiști din cadrul Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale din Poliția Română au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, în municipiul Constanța, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la amfetamină.
Ulterior, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

În toate cauzele s-a întocmit dosar de cercetare penală.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei