Cămin fantomă, descoperit pe un câmp! 11 persoane erau ținute într-o casă aflată în construcție, fără utilităţi

de Alina DRACOPOL Marţi, 11 Iulie 2023 572
Un cămin fantomă a fost descoperit, luni seară, de polițiști Ilfoveni. 11 persoane, unele cu dizabilități, au fost luate din casa aflată încă în construcție și transportate la un alt centru de îngriire din subordinea statului, scrie stiri.tvr.ro

Centrul din casa în construcție este pe un câmp din localitatea ilfoveană, Tunari. De la drumul principal până la cămin este un drum pe piatră, printre buruieni, de aproape o jumătate de kilometru.

Totul a ieșit la iveală după ce un bărbat a vrut să își viziteze nepotul. A mers, luni, la căminul Sfântul Dumitru din Pipera unde nu și-a găsit ruda. Inițial, angajații au refuzat să îi spună unde este.

Amenințați cu reclamații la poliție și la presă, au cedat.

Când a ajuns la șantierul din câmp, omul s-a speriat și a anunțat o televiziune de știri iar jurnaliștii au chemat poliția și pompieri.

Cele 11 persoane au fost evaluate în casă apoi rând pe rând au fost mutate în alt centru. Pentru că nu mai aveau locuri, autoritățile au fost nevoie să transfore un motel in centru de îngrijire.

Casa la roșu nu era racordată la apă și canalizare, toaletele nu funcționau. Nici măcar prizele nu erau izolate iar firele erau lăsate pe afară.

Mai mult, nu existau nici balustrade pe scările interioare și o singură asistentă avea grijă de toate persoanele vulnerabile. Casa urma să fie o anexă de funcționare a căminulul Sfântul Dumitru.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei