Campania "Tu decizi! Votează legal!", pe stadionul Farul

de Camelia MIU - MITRIC Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 197
Odată cu începerea campaniei electorale premergătoare alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, a început și acțiunea polițiștilor și a jandarmilor constănțeni în vederea organizării și desfășurării în condițiile prevăzute de lege atât a campaniei electorale, dar și a zilei de 9 decembrie, ziua votării. Astfel, sâmbătă, 17 noiembrie, în cadrul campaniei "Tu decizi! Votează legal!", jandarmi constănțeni și polițiștii rutieri au distribuit peste 2.000 de pliante cu mesajul campaniei, pe stadionul "Farul", din municipiul Constanța, cu prilejul unui meci de fotbat.
Evenimente similare, care au ca scop conștientizarea cetățenilor cu drept de vot asupra riscurilor la care se expun dacă încalcă legislația electorală, au loc în această perioadă la nivelul întregului județ.
Polițiștii reamintesc faptul că, în conformitate cu Ordonanța de Urgență privind modificarea art. 55 al Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului: "Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum și primirea acestora de către alegător, în același scop, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepsește".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei