Captură de peste jumătate de milion pachete cu țigări, în Portul Constanța Sud Agigea

de Anca PAPAN Marţi, 07 Ianuarie 2014 223
În cadrul unei acțiuni desfășurate în Portul Constanța Sud Agigea, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au indisponibilizat 10.500.000 țigarete (525.000 pachete țigări) care erau destinate pieței negre de desfacere. 
Țigaretele erau încărcate din Malta și aveau ca destinație Ucraina, însă din verificări s-a stabilit că documentele mărfii sunt falsificate și firma destinatară din Marea Britanie este "fantomă". 
Mai exact, ieri, 6.01.2014, acționând în baza unor informații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în Portul Constanța Sud Agigea, un container încărcat cu țigări care fusese încărcat în Malta și avea ca destinație Ucraina.
Din verificările efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele de însoțire a mărfurilor sunt suspecte a fi falsificate și societatea comercială care achiziționase țigaretele este o "firmă fantomă" din Marea Britanie. 
În urma controlului efectuat de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal Constanța Sud, au fost descoperite 1.050 baxuri cu țigări (10.500.000 țigarete) marca Ashima, cu o valoare de aproximativ 5.250.000 lei.
A fost luată măsura indisponibilizării acestora și lăsarea în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigațiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei