Captura secolului la Constanța / TRAFICANTUL care a îngrozit Europa  Un constănțean a fost arestat ieri pentru trafic cu nouă tone de cocaină  Paradoxal, el trăiește, alături de familia sa, într-o sărăcie lucie, dintr-un salariu de 1.500 de lei

de Camelia MIU - MITRIC Joi, 31 Mai 2012 2311
Un periculos traficant internațional de droguri a fost reținut la Constanța în vederea extrădării, el fiind suspectat de autoritățile italiene că ar fi traficat nu mai puțin de nouă tone de cocaină. Autoritățile  din Italia spun că el  ar fi capul unei organizații ce efectua trafic masiv  cu cocaină cumpărată  din America Latină.
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dispus, ieri, arestarea preventivă pentru o perioadă de cinci zile a lui Iustin (Justin) Victor Rădulescu, de 56 de ani, din Constanța, în baza unui mandat european de arestare emis pe numele său de autoritățile italiene unde este căutat pentru comiterea infracțiunii de trafic organizat de droguri de mare risc.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în perioada decembrie 2007 - aprilie 2008, în complicitate cu alte persoane și făcând parte dintr-un grup organizat, el fiind de fapt creierul organizației, a coordonat, finanțat și supervizat operațiunile care urmăreau importul de narcotice, cumpărând din America Latină, în mai multe rânduri, cantități foarte mari de narcotice. Autoritățile italiene spun că au fost transportate pentru expediere, cu o navă reținută de autoritățile portugheze, cu o altă navă reținută de autoritățile spaniole, precum și cu alte două nave cu pânze, cantitățile de respectiv 2.085 kg cocaină, 3.752,976 kg cocaină, 2.500/3000 kg cocaină. Operațiunea de depistare a cantităților impresionante de droguri s-a desfășurat conco-mitent în mai multe state.
Tot în sarcina lui Rădulescu se mai reține că a importat, în complicitate cu alte persoane, în aceeași pe-rioadă, cantitatea de 1.500 kg cocaină, transbordând în-cărcătura la bordul a două nave.
Ciudat este însă faptul că suspectul de trafic cu droguri de milioane de euro locuiește în Constanța împreună cu familia într-o sărăcie lucie. Mai mult, el își întreține familia dintr-un salariu de 1.500 de lei, fiind angajat la o firmă din port.
Familia sa este de părere că totul e o greșeală, că a fost încurcat cu o altă persoană. Mai ales că bărbatul nu a fost plecat din țară decât o singură dată, și atunci doar pentru câteva zile.
Până una-alta, bărbatul a fost arestat pentru o perioadă de cinci zile, vineri, magistrații de la Curtea de Apel Constața urmând a lua în discuție mandatul european de arestare emis pe numele său și să decidă dacă se impune sau nu extrădarea sa autorităților italiene.

Taguri

Comentează știrea

nelu
31 mai 2012
finally

asta e mazare !!

Fonduri UE
31 mai 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

constantean
31 mai 2012
L-au legat pe mazare...!?

...din titlu asa se intelege

Vlad T.
3 iunie 2012
@constantean

Asa trebuia! Poate el este in spatele afacerii, ca el a circulat des in zona aceea "americana". Ar trebui adancite investigatiile. Acest Radulescu, daca lucra la o firma din port cu 1500 lei si abia isi intretinea familia, putea el sa fie "capul" acestei retele de traficanti? 9 tone tranzitate in 2007 si 2008, si prins abia acum? Este sigur o facatura sau...o greseala de scriere a articolului. Ce au facut organele SRI? Cum asigura ei siguranta romanilor? Avea Radulescu atributiuni in controlul navelor din port? Lucra cumva la control vamal? A arunca in vant o stire fara detalii, este o ...intoxicare meedia! Daca Radulescu o fi unul tuciuriu si a fost si el odata sa testeze piata muncii din afara tarii, o fi fost asemuit cu un italian traficant. Este posibil!

Răspuns la: L-au legat pe mazare...!?
Adăugat de : constantean, 31 mai 2012
...din titlu asa se intelege
je
3 iunie 2012
pe bune !?

captura care a ingrozit europa ? mai pixulica asta de scrisesi articolul mai uita te in media internationala......... asta e o captura micutza ,micutza bai nene.....altii fac trafic saptamanal de tone si tone de cocaina si hasis.ia mai uita -te tu pe la turci italieni si spanioli ,acolo sa vezi stiri despre capturi de droguri,nu asta care cica ar fi traficat 9 tone in doi ani.si de altfel nici nu cred ca este adevarat. ori e o eroare intentionata a statului italian care are antecedente dealtfel in acest sens ori vreun prapadit care a cazut la mijloc ca fraierul.asa de simplu.concluzia nu mai umflati stirile aiurea ca oricum nu o sa faca ziarul mai interesant sau pe voi mai profesionisti. am zis!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei