Câte activități de pază și protecție au desfășurat jandarmii în 2012

de Andreea ILIESCU Joi, 07 Februarie 2013 164
La sfârșitul anului 2012, structurile specializate de pază și protecție instituțională ale Jandarmeriei asigurau protecția la peste 1.100 de obiective. Pe timpul misiunilor executate de jandarmi pentru combaterea furtului de produse petroliere din conductele magistrale de transport s-au recuperat peste 41.000 de litri de combustibil petrolier (țiței, motorină, gazolină și alte produse), în valoare totală de 23.734 lei.  
 
Având în vedere necesitatea alinierii depline la legislația și standardele comunitare în domeniile de competență ale Jandarmeriei Române, 15 jandarmi au participat la cursurile organizate de instituții militare din străinătate în următoarele specializări: misiuni internaționale, prevenirea și combaterea criminalității, combaterea terorismului, salvare montană. Pentru creșterea nivelului de pregătire a personalului și pentru reducerea cheltuielilor ocazionate de participarea cadrelor militare la cursurile de carieră în instituțiile de învățământ specializate, s-a realizat sistemul de învățământ de tip e-Learning. 

Activitatea de cooperare polițienească internațională specifică Punctului Național Informare Manifestări Sportive a înregistrat în cursul anului 2012 o dinamică accentuată, datorită extinderii schimbului de date și informații și pe segmentul altor manifestări sportive (handbal, baschet, volei, hochei) la nivel european, înregistrându-se o creștere cu peste 10% a activităților specifice domeniului, față de anul 2011.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei