Caz șocant într-o școală din Constanța. Un bărbat înarmat cu un briceag a furat bani din geanta unei profesoare

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Joi, 15 Decembrie 2022 43143
Un bărbat este suspectat că a intrat înarmat cu un briceag într-o şcoală din Constanța, a furat o sumă de bani şi apoi l-a ameninţat pe directorul instituţiei. 

La data de 14 decembrie 2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.12.2022 şi până la data de 12.01.2023 inclusiv, a inculpatului D.V., cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhăria calificată și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Într-un comunicat transmis presei, reprezentanții parchetului au precizat:
„În concret, în cauză s-au reţinut următoarele: la data de 12 decembrie 2022, în jurul orei 11:30, inculpatul D.V., în vârstă de 62 ani, ce avea asupra sa un briceag, a pătruns în incinta unei şcoli gimnaziale din municipiul Constanţa. Accesul în interior i-a fost permis după ce a sunat la interfon şi a susţinut că are de înmânat un colet unui cadru didactic.
Ulterior, inculpatul a intrat într-o sală de clasă, situată la parter, şi profitând de faptul că în încăpere nu se afla nicio persoană a sustras dintr-o geantă ce aparţine persoanei vătămate C.A., profesoară, suma de 100 lei.
În continuare el a părăsit în fugă incinta şcolii, fiind urmărit de persoana vătămată C.G., director al unităţii de învăţământ, pe care inculpatul, în timp ce se afla pe strada T.B., a ameninţat-o cu briceagul, în scopul de a-şi asigura scăparea”.
Judecătorii au admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.12.2022 şi până la data de 12.01.2023 inclusiv, a inculpatului D.V.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Taguri

Comentează știrea

Tot Ei
16 decembrie 2022
Erorile neamului vanzator

"Justi-hi-tia" din Rromanicca își face bine treaba! În pușcăriile din Rromanicca se mănâncă, doarme, se face "fittness" si acces la "net" pe banii prostilor! Dar, ne vaitam ca nu avem drumuri, irigatii, utilități etc.!!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei