Ce trebuie să faceți ca să nu fiți implicați în accidente rutiere

de Camelia MIU - MITRIC Joi, 22 Noiembrie 2012 225
Pentru că vremea tinde să se înrăutățească în următoarea perioadă de timp la Constanța, polițiștii de la Rutieră vă dau câteva sfaturi grație cărora veți reuși să scăpați de pericolele ce vă pasc pe șosele. Bineînțeles, cu condiția să le respectați! 
Având în vedere faptul că precipitațiile influențează negativ desfășurarea traficului rutier și pot favoriza producerea unor accidente rutiere grave, Poliția Rutieră Constanța recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire și să evite efectuarea manevrelor în trafic (depășiri, treceri de pe o bandă pe alta etc) fără o temeinică asigurare. 
"În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, polițiștii recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă", mai spun reprezentanții Poliției. 
De asemenea, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi. 
Taguri

Comentează știrea

Vali
22 noiembrie 2012
Pietoni tembeli

Adevarul e ca daca exista treceri de pietoni,multi idioti au impresia ca pe acolo se poate traversa indiferent la ce distanta se afla masinile de ei,fara sa se asigure.Personal am evitat in ultima clipa sa lovesc o cretina care vorbea la mobil si efectiv a coborat pe trecere la nici 10 m.in fata,eu seusind performanta doar datorita poate intuitiei.Pe trecere,orice pieton idiot poate baga soferii in puscarie si culmea,parte din idiotii astia au la randul lor carnete de soferi.

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei