Circulă un nou tip de fraudă online! Poliţia Română: „Nu răspundeți, nu comunicaţi date personale, nu accesați linkuri”

de Alina DRACOPOL Duminică, 30 Octombrie 2022 834
Politia Română atrage atenţia cu privire la existența mai multor cazuri de tentative de fraude online, prin mesaje email, în care anumite persoane și-ar fi atribuit identitatea unor persoane cu funcții de conducere din cadrul structurilor de aplicare a legii (Europol, Interpol, F.B.I sau Poliția Română).

În aceste cazuri, victimele ar fi fost informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, săvârșite de minori.

Persoanele bănuite ar fi solicitat plata unor sume de bani cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, sub sancțiunea demarării unei proceduri judiciare și emiterii unui mandat de arestare preventivă pe numele destinatarului emailului.

„În situația în care primiți astfel de email-uri nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online pe portalul de petiții al Poliției Române, selectând unitatea teritorială de poliție, pe raza căreia domiciliați : https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.”, transmite Poliţia Română.

De asemenea, oamenii legii recomandă să nu comunicați date personale ori financiare către necunoscuţi care vă contactează în mediul online şi să nu deschideți fișiere primite de la persoane pe care nu le ştiţi.
Totodată, puteți accesa https://sigurantaonline.ro/ și vă puteți antrena pentru a recunoaște cele mai frecvente amenințări online.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei