Circulaţia pe Podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară pe o singură bandă, până pe 22 decembrie

de Madalina PETRESCU Marţi, 28 Noiembrie 2023 288
Circulaţia pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, Bulgaria, se va desfăşura pe o singură bandă până la data de 22 decembrie. Podul este în reparaţii la rosturile de dilatare, pe partea bulgară. În prezent, camioanele aşteaptă și şase ore la controlul de frontieră pentru a trece în Republica Bulgaria.

În prezent, timpul de aşteptare la controlul de frontieră prin PTF Giurgiu pentru autoturisme este de 20 de minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România, iar pentru camioane, timpul de aşteptare este de 360 de minute, pe sensul de ieşire din România şi de 40 de minute pe cel de intrare în ţară.

“Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat de către Centrul Comun de Contact Giurgiu cu privire la faptul că lucrările de reparaţie la rosturile de dilatare la Podul dintre Ruse şi Giurgiu începute la data de 20 noiembrie 2023, vor continua şi în perioada următoare urmând a fi finalizate la data de 22 decembrie 2023”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Giurgiu.

Până atunci, circulaţia pe pod va fi reorganizată temporar, lucrările de reparaţie urmând a se desfăşura pe timpul zilei, iar traficul în zonă se va efectua pe o singură bandă fiind semnalizat cu indicatoare rutiere, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

Șoferii sunt sfătuiți să opteze pentru vămile Calafat, Călărași-Silistra sau Vama Veche.

“Având în vedere că traficul prin PTF Giurgiu se va desfăşura cu dificultate, ITPF Giurgiu a luat toate măsurile astfel încât să asigure un trafic fluent prin punctul de trecere, dar recomandă şoferilor mijloacelor de transport să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria”, au mai spus polițiștii de Frontieră.

La Calafat însă timpul de așteptare la ieșirea din țară era marți, la ora 16.00, de 420 de minute pentru camioane, în timp ce la Giurgiu era de 36o de minute.
„Intrare 5 artere, ieșire 4 artere, trafic intens, multe mijloace de transport prezente la control. Trafic suspendat temporar pe sensul de ieșire, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pe teritoriul Bulgariei”, informează Poliția de Frontieră, legat de traficul înregistrat la Calafat.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei