Colecția Armani pentru primăvara 2013, furată de români

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 29 Ianuarie 2013 1249
Polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au recuperat aproape 1.400 de articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele cunoscutei case de modă italiene Armani, furate în luna decembrie a anului trecut din sediul din Verona, Italia. 
Potrivit oamenilor legii, la jumătatea lunii decembrie 2012, pe timp de noapte, mai mulți români au pătruns într-un depozit al lanțului comercial și au furat 1.416 articole de îmbrăcăminte, din colecția de primăvară 2013. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 2 milioane de euro. 
Furtul a avut loc într-un timp extrem de scurt, suspecții reușind, cu ingeniozitate, să anihileze sistemele de securitate și paza depozitului, susțin oamenii legii. 
După comiterea furtului, hainele au fost trimise, prin intermediul unei firme de curierat, sub formă de colete, în șapte transporturi diferite, în țară, pentru a fi depozitate și plasate pe piețele din România, dar și din străinătate. Coletele erau destinate membrilor rețelei aflați în țară.
Din investigații a reieșit că membri grupării au încercat să contacteze diferite persoane de legătură pentru poziționarea bunurilor pe piața externă. 
În ianuarie, în urma perchezițiilor, a fost recuperat aproximativ 95% din prejudiciu, iar cinci persoane au fost duse la audieri la DIICOT, pe numele lor fiind dispusă măsura de a nu părăsi țara pentru 30 de zile. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei