Comandantul navei salvatoare confirmă implicarea în naufragiul din Marea Neagră

de Madalina PETRESCU Luni, 20 Mai 2024 612
Comandantul navei “Michel”, cea care a salvat marinarii de pe vasul scufundat “Mohammed Z”, a recunoscut implicarea în coliziunea din Marea Neagră, care a dus la scufundarea lui “Mohammed Z”. Comandantul a fost reținut pentru audieri la Varna, scrie presa din Bulgaria.

În acest moment, anchetatorii vorbesc despre o coliziune între “Mohammed Z”, cea care s-a scufundat, și “Michel”. După accident, echipajul navei “Michel” a participat la operaţiunile de salvare a echipajului și a reuşit să salveze 2 din cei 8 supravieţuitori, pe care i-a predat autorităţilor române, pe ceilalți i-au recuperat autoritățile noastre.

După salvarea marinarilor de pe “Mohammed Z”, nava “Michel” nu s-a oprit, și a plecat spre Varna.

Cosmin Dumitrache, director Autoritatea Navală Română: „Fiind în afara apelor teritoriale, nava nu era obligată să raporteze către autoritățile române acest aspect și se putea deplasa către următorul port de escală, unde are obligația informării evenimentelor pe parcursul voiajului."

Nava “Michel”, sub pavilion Insulele Comore, prima navă salvatoare care era la locul naufragiului a ajuns duminică, 19 mai 2024, în portul Varna din Bulgaria.

Vasul transporta țevi din Ucraina către Bulgaria, iar jurnaliștii au remarcat că nava comercială avea avarii serioase la prova.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei