Comisarul șef Marian Nucu, șeful mascaților din IPJ Constanța, a ieșit la pensie

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 13 Decembrie 2022 3552
Ofițerii cu experiență din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană Constanța continuă să iasă la pensie. După ce la sfârșitul verii s-au retras din activitate mai mulți ofițeri, dintre care îi menționăm pe comisarii șefi Mircea Vizitiu – adjunct al inspectorului șef IPJ, pus la dispoziție de IGPR, după ce s-a demarat cercetarea lui într-un dosar penal – și Ovidiu Zamfir, șeful Biroului Control Intern, la începutul lunii decembrie și-a depus dosarul de pensionare și comisarul șef Marian Nucu, șeful Serviciului de Acțiuni Speciale. Polițistul era înscris la concursul pentru funcția de adjunct al inspectorului șef al IPJ Constanța, dar a preferat să se retragă la pensie decât să-și încerce norocul în fruntea instituției.
Comisarul șef Marian Nucu s-a aflat mulți ani în fruntea mascaților din cadrul poliției constănțene, ba chiar la un moment dat a ocupat interimar funcția de adjunct al IPJ. Acesta era apreciat de colegi pentru implicare, seriozitate și modul profesionist în care își desfășura activitatea, mulți considerând că ieșirea lui la pensie va reprezenta o pierdere pentru inspectorat.
Reamintim că, de la an la an, numărul polițiștilor care au părăsit sistemul național de siguranță și ordine publică a fost în creștere. O statistică realizată de Inspectoratul General al Poliției Române arată îngrijorător: în 2018 au părăsit sistemul 2,02% din personal, 2019 – 3,10% din personal, 2020 – 7,32% din personal, iar în 2021 – 5,88% din personal. Media pe țară a deficitului este în jur de 20%, dar sunt zone, în special în mediul rural, unde atinge și 50%. La fel, deficitul se resimte acut în rândul ofițerilor.
Inclusiv la nivelul județului Constanța se resimte acest deficit. Potrivit unor recente date făcute publice, în Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, un procent de aproximativ 24% din posturi erau neocupate. 
Taguri

Comentează știrea

Mariana
13 decembrie 2022
Pensionare Nucu

Pensie lunga , ca merita! Printre puținii ce realizări pe merit , din aproape in aproape, cu un doctorat ne plagiat de care nu a facut uz niciodată Poate ar fi meritat mai mult !

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei