Conflictul violent dintre doi elevi, la Cumpăna, a alertat autoritățile: "Poate degenera în acțiuni care nu sunt de dorit"

de Andreea CARAUA Sâmbătă, 21 Septembrie 2024 1938
Nici nu a început bine școala și deja se formează conflicte violente între elevi. Vineri, 20 septembrie, un băiat și o fată s-au bătut într-o sală de clasă din Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, evenimentul fiind mediatizat și stârnind îngrijorarea autorităților publice.
În urma videoclipului care a circulat în spațul public cu cei doi elevi care se loveau, polițiștii Inspectoratului de Poliței Județean (IPJ) Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Potrivit reprezentanților IPJ, cercetările sunt continuate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.
De asemenea, în acest caz au fost sesizați și specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) care, la puțin timp după incident, s-au întâlnit cu directoarea instituției de învățământ în care s-a produs evenimentul.
Am încercat să aflăm de la prof. Ionela Baciu, directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, de la ce a pornit această dispută, dar nu a putut fi contactată.

Potrivit Mihaelei Ristea, directoarea DGASPC Constanța, astfel de evenimente se întâmplă des în școli.
„Au mai fost cazuri. Pot să vă spun că, din păcate, se întâmplă destul de des în astfel de școli. Sunt diverse situații în care participăm, suntem prezenți în toate școlile și încercăm să îi sprijinim pe elevi prin consiliere. De fapt, acesta este rolul nostru, să îi consiliem pe cei implicați și să asigurăm managementul pe cazuri de violență”, a declarat Mihaela Ristea.

Aceasta a mai specificat faptul că violența a devenit o obișnuință în instituțiile de învățământ, iar această atitudine este total greșită, deoarece conflictele pot degenera în evenimente tragice. Pentru a preveni ieșirile violente este nevoie de un efort 
comun din partea elevilor, părinților, cadrelor didactice și autorităților locale.
„Nu trebuie să fie asta normalitatea. Copiii o iau ca pe o glumă, dar trebuie să înțeleagă că nu este o situație amuzantă și că din astfel de glume fiecare reacționează în felul lui, iar conflictul poate degenera în acțiuni care nu sunt de dorit.

Trebuie să fie un parteneriat între școală, părinți, copii, toată lumea. Toată lumea trebuie să înțeleagă că doar împreună putem să le prevenim, să nu mai ajungem în astfel de situații și să nu ajungă și alții în astfel de situații”, a mai spus Mihaela Ristea, pentru „Cuget Liber”.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei